
Aplikacja przechowuje dane lokalnie w bezpiecznej lokalizacji urządzenia chronionej przez sam system operacyjny.
Nie wysyła danych bez wiedzy użytkownika, a użytkownik może jedynie świadomie udostępnić dane swoim świadomym działaniem.

Narzędzie jest dostępne na urządzeniu jakie najczęściej używamy i może spełniać swoje zadania.

Zabezpieczeniem poprzez PIN lub biometrię uniemożliwia pracę z aplikacją postronnym osobom nawet jeżeli mają dostęp do Twojego urządzenia.